G travel / Forretningsreiser

90-åring med lys framtid

G Travel stiller seg i rekken av gratulanter til 90-årsjubilanten Widerøe og gleder seg til fortsatt samarbeid.

– Widerøe er noe så sjeldent som en 90-åring med en lys framtid. Sammenslåingen med Norwegian kommer til å styrke Widerøes flytilbud på det norske rutenettet og gi reisende et bedre tilbud, sier Marit Jensen, SVP Global Partner & Supplier i G Travel.

Hun har mye godt å si om samarbeidet med det tradisjonsrike flyselskapet, som feiret jubileet 19. februar. Samme dato i 1934 etablerte fem kamerater selskapet vi i dag kjenner som Norges eldste flyselskap og luftfartskonsern. Med Viggo Widerøe som medgründer og pilot, startet Widerøe opp med taxi-, ambulanse-, skole- og fotoflyging fram til krigen satte en midlertidig stopper for driften i 1940.

Fra 1950-årene økte aktiviteten betraktelig, med nye sjøflyruter til Nord-Norge. Etter hvert ble sjøflyene erstattet av landfly da myndighetene etablerte kortbaneflyplasser i distriktene. Den kontinuerlige utviklingen som har foregått siden, har gjort Widerøes Flyveselskap til en betydelig transportør i distrikts-Norge.

FEIRER MED ANDRE 90-ÅRINGER
Nå starter en ny epoke for Widerøe, som etter sammenslåingen med Norwegian beholder sitt veletablerte merkenavn og organisasjon med rundt 3500 ansatte. Selskapet markerte jubileumsåret med å invitere alle andre 90-åringer i Norge (visstnok over 15 000) på en gratis flytur til valgfri destinasjon i eget rutenett. 

BEDRE FLYTILBUD
I flere tiår har er Widerøe knyttet distrikts-Norge sammen, med flyruter som har hatt stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur. Mange har omtalt Widerøe som distriktenes kollektivtransportør. Widerøe dekker mer enn 40 små og mellomstore flyplasser over hele Norge, i tillegg til noen større flyplasser i Europa.