G travel / Forretningsreiser

Fem tips for en bedre forretningsreise 

Forretningsreiser kan være både spennende og utfordrende. Uansett om du reiser nasjonalt eller internasjonalt er det viktig å ha en god plan for å få mest mulig ut av reisen. Her er noen tips som vil hjelpe deg med å optimalisere forretningsreisen din og sørge for at du kommer tilbake til kontoret frisk og opplagt.

#1 Planlegg i forkant
Planlegg reiseruten godt og forsikre deg om at du har transport til og fra flyplass, samt har bestilt overnatting på forhånd slik at alt ligger til rette for en god og trygg reise. Last på forhånd ned nyttige apper for å holde styr på valutakurser, veibeskrivelser o.l. Ta deg samtidig tid til å laste ned podkast eller en lydbok. Hold deg oppdatert på nyheter og værmeldinger for reisemålet ditt slik at du er forberedt på hva som venter deg.

#2 Spar tid på flyplassen
Bruk fasttrack, e-boarding og andre alternativer for å spare tid på flyplassen – og glem for all del ikke å benytte deg av eventuell tilgang til lounger hos flyselskapene der du både kan arbeide, spise godt og slappe av ved behov.

#3 Unngå jetlag
Reiser du over tidssoner må du være forberedt på jetlag. For å forebygge dette kan du begynne å tilpasse deg den nye tidssonen på forhånd ved å endre dine faste søvn- og spisevaner. Ta gjerne med både sovemaske og ørepropper (eller hodetelefoner som stenger ute lyd).

#4 Viktig å huske

  • Reisedokumenter
  • Pass og visum (og eventuell kopi av disse)
  • Kredittkort
  • PC, mobiltelefon og lader (evt. adapter om du skal til land med andre strømforsyningskontakter)
  • Eventuelle medisiner

#5 Ha glede av reisen!
Ta deg tid til å utforske og oppleve reisemålet ditt. Dette vil bidra til å redusere stress og gi deg en bedre opplevelse av å være på reise.