G travel / Forretningsreiser

Informasjon om SAS-streiken

GÅR FLYET DITT?
SAS gir deg beskjed om reisen din er påvirket av streiken. Har du ikke hørt noe, går flyet som planlagt. SAS har en egen nettside hvor du kan se statusen på ditt fly. https://www.sas.no/travel/flightstatus?date=2022-06-29&departureStation=&arrivalStation=&ssm=true&. SAS er ikke lenger kun Scandinavian Airlines System, men også datterselskapene SAS Connect og SAS Link, som ikke er omfattet av streiken. Ved å søke opp reisen din, kan du se hvilken del av SAS du skal fly med.

DU KAN UTSETTE REISEN
Alle som har flybillett mellom 5. og 10. juli, kan endre denne uten kostnad. Om billetten er bestilt via G Travel, må du kontakt oss for å endre den. Les mer her: https://www.sas.no/traffic-information/message/#msdynttrid=3rg5nlHDjlW8JuTljo18v10xKRtRqbW-xaL_u2R_x44

REFUSJON ELLER OMBOOKING
Dersom SAS innstiller flyreisen din har du krav på full refusjon, ombooking til en flyvning snarest mulig, eller ombooking til et senere tidspunkt.

Om reisen din er innstilt av SAS – og kun dersom reisen din er innstilt av SAS – kan du få full refusjon. Det gjør du ved selv å kansellere reisen, i stedet for å tillate en ombooking. Refusjonen vil da skje automatisk.

Om ikke du kansellerer en innstilt reise, vil SAS umiddelbart starte ombooking og gi deg et nytt tidspunkt. Dersom du er fornøyd med det nye tidspunktet for reisen, trenger du ikke gjøre annet enn å møte opp. Dersom det nye tidspunktet ikke passer, kan du booke om til et senere tidspunkt. 

Reiser som er bestilt gjennom G Travel kan du selv endre i appen vår eller ta kontakt slik at vi kan hjelpe deg. Du må dessverre påregne litt lenger responstid enn vanlig ettersom mange tar kontakt.

ERSTATNING
Du kan ha krav på økonomisk erstatning for reiser som refunderes eller bookes om. Se Forbrukerrådet https://www.forbrukerradet.no/fly/ for mer informasjon. Om du har økonomiske tap ut over de standardiserte satsene kan du ha krav på å få dekket også disse. Transportklagenemda: https://reiselivsforum.no/web/home/bistår om du ikke blir enig med flyselskapet. Reiseforsikring dekker ikke tap som følge av streik.