G travel / Forretningsreiser

Jhon Marks reise fra fattigdom til utdannelse og jobb

Et barnehjem på Filippinene, drevet av noen ildsjeler fra Norge, ble unge Jhon Marks billett til en lys framtid. 

Med sjømannsutdannelse og jobb i et rederi, legger 24-åringen nå ut på sin første seilas, klar til å stå på egne ben. G Travel er stolt sponsor for barnehjemmet «House of dreams», som løfter underprivilegerte barn ut av fattigdom og håpløshet og gir dem trygghet, omsorg og skolegang.

Reisen fra slummen i storbyen Cebu til et nytt liv gikk gjennom barnehjemmet, som drives av organisasjonen Young Future Foundation. Den ble startet i 2007 av forretningsmannen Finn Wattenberg fra Skien. Han så all lidelsen og ønsket å hjelpe gatebarn til en bedre framtid. 

I dag huser barnehjemmet i Cebu 16 barn og unge. Sju lokalt ansatte lønnet av den norske organisasjonen, passer på barna 24 timer i døgnet. G Travel er en av flere hovedsponsorer som bidrar til å finansiere driften av barnehjemmet. 

Kontakten mellom G Travel og Wattenberg kom i stand som en tilfeldighet i 2011. G Travel har forretningsvirksomhet på Filippinene, og ble kjent med Wattenberg og hans arbeid for å gi fattige barn en lysere framtid. Den første som fikk hjelp, var ei sterkt forbrent jente som trengte operasjon for å overleve. Foreldrene hadde ikke råd til operasjon, og redningen ble Wattenberg, G Travel og andre sponsorer. Etter hvert kom barnehjemmet på plass. For barna er skolegang og jobb en sikker billett til et bedre liv. 

FRIVILLIG INNSATS
Katrine Bakke er en av ildsjelene bak Young Future, som har base i Skien og drives 100 prosent på dugnadsbasis. Alle pengene som kommer inn, går uavkortet til barna på barnehjemmet, ifølge Bakke.

– Vi bruker ikke penger på administrasjon. Pengene går til barna og driften av barnehjemmet. Støtten vi får fra sponsorer som G Travel, er avgjørende for oss. Uten dem, hadde det ikke vært noe barnehjem, sier Bakke.  

Hver høst arrangeres en stor samling i Skien for støttespillere. Her er det mat, underholdning, auksjon og utlodning. På årets arrangement kom det inn over 400 000 kroner. 

VIL GI NOE TILBAKE
Marit Jensen, SVP Global Partner & Supplier i G Travel, sier det kjennes meningsfylt å støtte Young Future.

– Vi har kontor på Filippinene og ser hvordan fattigdom og håpløshet påvirker livene til mange barn. G Travel ønsker å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Vissheten om at alle pengene vi gir, går uavkortet til å hjelpe vanskeligstilte barn til en bedre framtid, betyr mye for oss, sier Jensen.

De fleste barna på barnehjemmet er foreldreløse, eller har foreldre som er i fengsel eller av andre grunner ikke kan ta seg av barna sine. Young Future følger barna helt fram til de er voksne og kan klare seg selv.

– Det er ingen exit dato fra vårt barnehjem. De får bo hos oss helt til de har fått seg utdannelse og jobb, og kan stå på egne ben, slik som Jhon Mark, sier Bakke.

For Jhon Mark er barnehjemmet blitt et ankerfeste i livet. 

– Barnehjemmet og de som jobber der er min familie og mitt hjem. Når jeg kommer hjem fra sjøen, håper jeg at de åpner døra for meg og sier «velkommen hjem», sier Jhon Mark.

VIL DU BLI FADDER?
Kan du tenke deg å bli fadder for et av barna i House of dreams? Gå inn her og meld din interesse: https://www.young-future.no

Takket være økonomisk støtte fra G Travel og andre sponsorer, har Jhon Mark fått seg utdannelse og jobb til sjøs.
På barnehjemmet til Young Future Foundation får barna mat, tak over hodet og skolegang.
Glade ansatte på barnehjemmet House of dreams på Filippinene; f.v. Gladys Mae Ligad, Marilou Mabuang, Eduardo Aliazon, Cristy Capin, Analiza Pinote.
På barnehjemmet til Young Future Foundation får barna mat, tak over hodet og skolegang.