G travel / Forretningsreiser

Streik og personellmangel gir turbulens i lufta

Kansellerte flyavganger og kaotiske tilstander på europeiske flyplasser skaper trøbbel for nordmenn som skal ut og fly.  

Turbulensen i flybransjen skyldes en kombinasjon av streik, trusler om streik og mangel på folk. To år med pandemi førte til at mange flyplass-ansatte i Europa mistet jobbene sine. Nå fylles flyene opp igjen, uten at det fins nok mannskap til å håndtere den økende flytrafikken. 

Resultatet er en reiselivsbransje i ubalanse. Både Norwegian, Widerøe og SAS varsler kansellering av flyavganger i sommer. De kanselleres nå flere flyavganger på kort varsel i Europa enn noen gang før. De som har bestilt fleksible flybilletter, opplever at de er svært vanskelig å endre, fordi mange alternative flyavganger allerede er fulle. 

Nei til flex-billetter
Flere flyselskap har dessuten innført endringer på sine billettyper og bagasjeregler under pandemien, noe som gjør det mer krevende å bestille reiser. Norwegian har stoppet salg av flex-billetter på flere avganger, både innenriks og til europeiske destinasjoner. Årsaken er at SAS har varslet pilotstreik fra 29. juni. Norwegian ønsker ikke å være backup for SAS-passasjerer som booker flex-billetter hos dem som en reserveløsning i tilfelle streik, og som kansellerer dersom streik unngås. 

Situasjonen er for øyeblikket uforutsigbar. Tirsdag 21. juni ble det klart at den varslede streiken blant bakkemannskap er avblåst. Men flyteknikere har gått ut i streik og har varslet opptrapping. SAS-piloter kan gå ut i streik fra 29. juni.

Vi følger opp
G Travel opplever stort påtrykk fra kunder som trenger hjelp. Dersom du blir berørt av en kansellering, vil vi fortløpende ta kontakt for å se på alternativ flyreise. Får du varsel om en kansellering før dere hører fra oss, er det bare å ta kontakt. Vi anbefaler e-post, ettersom det for tiden kan bli stor belastning på telefonen.

Dessuten oppfordrer vi alle våre kunder å sjekke sin flyavgang og følge med på nyhetene. Situasjonen kan endre seg raskt.