G travel / Forretningsreiser

Til OL med G Travel som reisefølge

Seiler-duoen Julia Jacobsen og Emil Forslund har siktet seg inn mot OL-gull i Los Angeles i 2028. Med på den spennende reisen er G Travel.

– Det føles godt å ha G Travel på laget. Vi deler mange verdier og ambisjoner, og opplever at vi har noe å tilføre hverandre, sier Emil (19).  

Sammen med makkeren Julia (18) konkurrerer han i klassen 470 Mix, som betyr at båten skal seiles av en dame og en herre. Noen av verdens mest erfarne seilere deltar i den veletablerte OL-klassen. Selv etter bare to år i 470 Mix har Team Nor 1 Julia & Emil hevdet seg bra. En bronsemedalje i U21-VM i 2023 ble lagt merke til. 
Nylig ble Julia og Emil tatt ut til det norske Landslaget i seiling 2024.

Nå har duoen satt seg et langsiktig mål; å ta OL-gull i 470 Mix i Los Angeles-OL i 2028. Norge har så langt ingen OL-medalje i denne klassen, og det har de to unge seilerne tenkt å gjøre noe med.

– Vi trener hardt hver eneste dag for å nå målet. To timer med styrke- og kondisjonstrening om morgenen og tre-fire timers økter i seilbåten. I tillegg trener vi mentalt for å prestere bedre, sier Julia. 

MYE REISING
Seilermiljøet i Norge er lite. Derfor må de to reise utenlands for å konkurrere og trene med de beste. Det blir godt over 200 reisedøgn årlig, hovedsakelig til europeiske destinasjoner i land som Spania, Italia, Frankrike og Tyskland. 

– Vi er blitt gode på reiseplanlegging. Her har vi nok noen erfaringer å dele med kundene til G Travel, sier Emil. De bruker alle sine kanaler for å løfte fram G Travel og deres innsats for at OL-drømmen skal bli realisert. 

– Det koster en del å satse på øverste nivå. Sponsorhjelpen fra G Travel bidrar til at vi kan reise rundt i Europa og matche oss med de aller beste, sier Julia.

MILJØ OG PRESTASJON
Marit Jensen, SVP Global Partner & Supplier i G Travel, sier det er meningsfullt å være på lag med de to unge seilerne.

– Jeg har selv drevet med seiling i mine yngre dager og har et ekstra hjerte for denne sporten. Dessuten har jeg fulgt med på Emils karriere i lokalavisen og sosiale medier hele veien fram til i dag. Jeg blir fasinert av mennesker som er så dedikerte, og som setter høye mål for hva de vil oppnå. Det samme gjør vi i G Travel, sier Jensen.

Kampen mot forsøpling av havet er en sak begge parter er engasjert i. Julia og Emil er med i prosjektet Plast i Havet, som bekjemper spredning av plastavfall i sjøen. 

– G Travel er miljøsertifisert etter ISO 14001, og vi har ambisjoner om å være bransjens «grønneste» reisebyråkjede. Vi prioriterer alternativer med lavt miljøavtrykk og leverer både    miljøstatistikker og CO2-rapportering, sier Jensen.

Nå skal G Travel følge Emil & Julia på ferden til OL 2028. De unge talentene har fått vind – og G Travels logo – i seilene.